Holland's no.1 luxury lifestyle & fashion homepage

Vencer Sarthe: exclusieve supercar van eigen bodem (Dutch)

By Redactie, Thursday 24 september 2015

Vencer Sarthe: exclusieve supercar van eigen bodem (Dutch)

Nederlandse automerken zijn niet erg populair, zo wordt vastgesteld door wijkopenautos.nl, dé plek voor online autoverkoop. Dat betekent echter niet dat wij geen ontzettend mooie auto’s kunnen bouwen.

Neem bijvoorbeeld Vencer, een supercarbouwer die met de Sarthe in 2013 bij Salon Privé de prestigieuze prijs ‘Most Sensational Supercar’ in de wacht sleepte. Een testperiode volgde en meer dan honderd veranderingen werden toegepast, hetgeen resulteerde in het productiemodel Vencer Sarthe MY2015. Wat is het verhaal van deze autoproducent? En belangrijker: hoe komt u aan dé supercar van Nederlandse bodem?

Vencer werd opgericht in 2010, ergens in een fabriekshal in Twente. Bedenker en eigenaar Robert Cobben hield zijn project voor het grote publiek geheim, totdat hij in 2013 Prins Albert het doek van zijn Sarthe liet aftrekken op de autosalon van Monaco.

Sinds 2015 is de supercar klaar om verkocht te worden aan autoliefhebbers die op zoek zijn naar een ongehinderde en authentieke rijsensatie. De Sarthe is namelijk geïnspireerd door Le Mans raceauto’s uit de jaren 80, waar hij ook zijn naam aan te danken heeft.

De tweezitsauto wordt aangedreven door een 6,3 liter Supercharged-V8 die gekoppeld is aan een versnellingsbak met zes verzetten. De sprint van 0 naar 100 kilometer per uur zou in slechts 3,6 seconden afgelegd kunnen worden.

De korte motorkap en de achterkant die abrupt afgebroken wordt, doen tevens aan de Eighties denken. Voor het pure en authentieke gevoel van racen zijn de meeste elektronische accessoires bovendien afwezig.

Bent u nostalgisch aangelegd en een echte snelheidsduivel? Dan is de Sarthe van Vencer echt iets voor u. Voor 270.882 euro exclusief belastingen kan het analoge en mechanische gevoel van de Sarthe ervaren worden.

Bijkomend voordeel: op aanvraag kunt u al uw wensen en voorkeuren in de productie laten verwerken, zodat u verzekerd bent van een unieke auto. Wilt u graag onderdeel zijn van de exclusieve en toegewijde groep van Sarthe-eigenaren? Lees dan voor meer informatie het gehele artikel over Vencer op de website van wijkopenautos.nl.

Third BMW i Model to Debut at CES Third BMW i Model to Debut at CES

After the news of Porsche’s all-electric planned offering, the Internet is…

» read

Edgardo Osorio’s capsule collection for Salvatore Ferragamo Edgardo Osorio’s capsule collection for Salvatore Ferragamo

Edgardo Osorio is taking a break from helming the ship at Aquazzura to design a…

» read

Dream House: New York's Shokan House could be home to a Supervillain Dream House: New York's Shokan House could be home to a Supervillain

Spectre was the first James Bond film in a long time to feature…

» read

The Volvo S90 luxury sedan The Volvo S90 luxury sedan

Earlier this year the XC90 SUV stunned everyone with its quality and intuitive…

» read

The Rolls-Royce of Cocktail Kits The Rolls-Royce of Cocktail Kits

British luxury automotive imprint Rolls-Royce introduces the Rolls-Royce…

» read